Usuarios registrados


Pasodoble 15

Pasodoble 15
Comentarios: 0 joan

Google Adsense Block

Principal / Otros / Mis Vacaciones 2006 / Armand Tomàs Vidal / Col.leccionisme de petjades

Col.leccionisme de petjades

Col.leccionisme de petjades

Image Details

Descripción: La reintroducció o reforçament de la població d' ós ha despertat el col.leccionisme de petjades en forma de motllos d' escaiola o de resina. Es venen còpies de lespetjades dels diferents ossos alliberats.

Aquesta foto està feta a la tenda Origine Pyrénées que s´esforcen en presentar l' artesania dels Pirineus i els seus productes característics. Aquesta tenda es troba a Montlluis,al Conflent.

http://www.originepyrenees.com

Fer motllos d'escaiola és senzill però cal anar preparat. Escaiola en bones condicions, un cul de bidó d' aigua tallat, un palet per remenar, una mica de pigment si esvol donar color, tires d' estany, ferro galvanitzat moldejables, per fer la part externa del motllo i aigua. Primer s' aplica al voltant del fang un cercle amb la tira d' estany,plastic moldejable o ferro galvanitjat. Desprès es posa l' aigua al cul del bidó i es va tirant l' escaiola poc a poc. Quan l' escaiola quasi cobreix l' aigua s' espera un moment, si es vol es comença a remenar mirant de treure l' aire i quan la consistència es adecuada ja es pot fer servir. Per facilitar el desentmollar es convenient pintar la petjada i la part interior del continent amb sabó de sosa. Amb això és fa el primer motllo (positiu) i a casa posteriorment es fa el contramotllo,perquè la petjada quedi en negatiu.

Nikon Coolpix 4.500,flaix,apols.

Tractada amb Autoeye, Photoshop 7 i NI.
Fecha: 18.09.2006 21:34
Impactos: 2489
Descargas: 0
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 93.5 KB
Envíado por: atomasvidal
Palabras clave: Col.leccionisme, motllos, petjades, Montlluis

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
Francesc Baldrís
Miembro

Fecha de alta: 29.04.2005
Comentarios: 16027
Societat de consum

Avui en dia, si no s'afegeixen peces per vendre, del que sigui, en un lloc d'interès natural, és com si faltés alguna cosa. La gent s'ha d'emportar algun record, s'ha de comprar alguna cosa. Al menys, en aquest cas, el producte és original i pot ser educatiu. I, a més, més val que la gent s'endugui coses de la botiga que agafades del Parc Natural o de l'indret en questió.

Molt interessant l'explicació per fer motllos.
19.09.2006 07:16 Offline Francesc Baldrís fbaldris at sigmascorpii.com


Imagen anterior:
Cornes
Siguiente imagen:
Petjada de cria d'ós