Usuarios registrados


Colonia Romana Lépida-Celsa

Colonia Romana Lépida-Celsa
Comentarios: 0 Josep Martin

Google Adsense Block

Principal / Líquens / Pertusaria amara var. flowiana

Pertusaria amara var. flowiana

Pertusaria amara var. flowiana

Image Details

Descripción: Foto feta el dia 6/12/2006 al mateix poble de Targasona sobre un bloc granític en superficie plana, Alta Cerdanya, Pirineus Orientals, França.

Aquest líquen és comopolita i es toba a tota Europa. L' espècie típica és de carácter epífit, però hi ha la varietat flowiana que creix sobre les roques silíciques. A Catalunya és abundant de la costa als Pirineus o les muntanyes tarraconines.

El nom amara es degut al gust amarg del líquen, per probar-ho no paseu la llenga sobre el líquen sinó un dit per sobre el líquen i desprès a la llenga degut a que el gust és extremadament amarg.

Líquen crustaci, de color blanc a cendrós, ben delimitat i de tal.lus relativament gruixut, irregular i con verucós. Soralis formant mases de 0,5 a 4 mm de diàmetre. Apotecis normalment absents.

Soralis KC+ porpra violaci

A qui vulgui millorar el seu glossari liquenològic recomano el glossari anexe al següent llibre espanyol que també té claus bastant útils:

Eva Barreno & Sergio Pérez (2003) Líquenes de la Reserva Natural Integral de Muniellos, Asturias. Cuadernos de Medio Ambiente, Gobierno del Principado de Asturies.

Aquest libre conté també molt bones fotos de líquens.

Armand Tomàs

Nikon Coolpix 4.500, minitrípode.

Tractada amb Photoshop 7, NI i Editor HTLM.
Fecha: 17.12.2006 14:07
Impactos: 1344
Descargas: 0
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 86.5 KB
Envíado por: atomasvidal
Palabras clave: Líquens, lichens, Pertusariaceae, Pertusaria, amara, var, flowiana, Targasona, Alta, Cerdanya, França, blocs, granítics, granitic, boulders.

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
Francesc Baldrís
Miembro

Fecha de alta: 29.04.2005
Comentarios: 16027
Molt bona

Mai se m'hauria ocorregut comprovar el gust d'un líquen. Sempre trobo molt interessant conèixer l'origen dels noms de gènere i d'espècie. Molt bona captura. Felicitats.

Molt interessant l'explicació i les referències. .
18.12.2006 08:20 Offline Francesc Baldrís fbaldris at sigmascorpii.com