Usuarios registrados


Festa Major 2.019

Festa Major 2.019
Comentarios: 0 Pere Tuset

Google Adsense Block

Principal / Líquens / Neofuscelia loxodes (=Parmelia loxodes, =Xanthoparmelia loxodes)

Neofuscelia loxodes (=Parmelia loxodes, =Xanthoparmelia loxodes)

Neofuscelia loxodes (=Parmelia loxodes, =Xanthoparmelia loxodes)





Image Details

Descripción: Picture taken near Pedra Gentil Dolmen, Vallgorguina, El Corredor, Barcelona, on granite, 300 m. altitude, not far from the sea.

Frequent near the sea on well-lit siliceous rock. In Catalonia it has been mentioned at Montseny, Cadiretes and now at Corredor.

Saxicolous, siliceous, foliose thallus, large, up to 20 cms in diameter, ollive-brown to yellow-brown, from slightly shyny to bright shiny, lobe surface with transverse wrinkles, lobes long and narrow, widenning at the end. White globular isidia, and how Frank Dobson says "forming caulifower-like clusters" (see white big white dot zones in the picture), isidia hollow. Apothecia frequent with white spherical isidia on the thalline edge.

Medulla: KC+ orange-red, C+- red

Armand Tomás Vidal

Nikon Coolpix 4.500

PH and HTLM Editor
Fecha: 28.03.2007 22:54
Impactos: 1574
Descargas: 0
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 88.4 KB
Envíado por: atomasvidal
Palabras clave: Lichens, liquenes, liquens, Flechten, Neofuscelia, loxodes, Parmelia, Pedra, Gentil, Vallgorguina, Corredor, Barcelona

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
Francesc Baldrís
Miembro

Fecha de alta: 29.04.2005
Comentarios: 16028
Ciència

"... and now at Corredor". Una búsqueda tant exhaustiva i sistemàtica està donant els seus fruits, creant noves cites de líquens que no es coneixien per determinants llocs. Estàs fent un autèntic treball científic i amb molt de rigor. Felicitats.
29.03.2007 06:56 Offline Francesc Baldrís fbaldris at sigmascorpii.com
atomasvidal
Miembro

Fecha de alta: 20.07.2005
Comentarios: 1324
Gràcies Francesc

No tothom pensa així. Hi ha gent que creu que no es pot fer ciència via una pàgina d' internet i que tots els treballs científics cal publicarlos en "paper" i en publicacions científiques. Respecto aquesta opinió, però si no és "ciència" és "divulgació" i tot ajuda a augmentar el coneixement científic. El que prima és l'objetivitat d'un fet i no el mitjà empreat per fer-ho públic.

El món evoluciona, la pàgina web de líquens del Dr. Paul Hoffman ha rebut més de 1 milió de visites. Ja veurem quans llibres s'arribaràn a vendre dels diferents volums de la Flora liquènica espanyola.

En tot cas, per el mateix fet que cada cop trobo més espècies noves per Catalunya i Espanya, el treball es complica i no em quedarà més remei que publicar tambè en paper i complir amb els cànons "universitaris", omplenar bé les fitxes d'espècie, les d'inventaris, de la liquenoteca, etc, etc, etc.

Tot que la fita dels 1000 continua, cada cop la tasca és menys divertida, tot que excitant. Espero que les generacions futures tinguin altres idees sobre la forma de transmetre el coneixement científic i es reconegui la gran eficàcia i utilitat d'internet com mitjà de comunicació i de transmisió del coneixement científic.

Armand
30.03.2007 08:12 Offline atomasvidal atomasvidal at yahoo.es


Imagen anterior:
Arthonia vinosa
Siguiente imagen:
Collema cristatum