Posta depredada de tortuga mediterrània a l'Albera, el juny de 2007. La depredació és el segon factor de regressió (el primer és la humanització) més important i que més afecta a les poblacions de T. hermanni a l'Albera. Cada any un 57% dels nius de tortuga són depredats per animals com el porc senglar (Sus scrofa), la geneta (Genetta genetta) o el gorjablanc (Martes foina) entre altres. Els exemplars joves també pateixen una forta pressió per part dels depredadors.
Si un factor com la depredació que en principi és natural (hi ha hipòtesis que diuen que pot tenir a veure amb la disminució del conill de bosc) ja crea aquest impacte, només falten els homes per acabar d'empitjorar la situació. Està clar que per molts projectes de conservació que es facin, si no canvia la mentalitat de la majoria de la gent, espècies com la tortuga mediterrània i com tantes altres ho tenen dificil per seguir endavant.
Com molt bé dius si a una forta depredació natural li afegim la incontrolada humana els resultats són desastrosos. M'adhereixo totalment amb tu amb la necessitat de l'educació per canviar hàbits i la mentalitat de la gent cap a la vida salvatge, i amb les tortugues en particular, per que els projectes de conservació tinguin èxit.