Usuarios registrados


Mascle d'Ànec griset (Anas strepera)

Mascle d'Ànec griset (Anas strepera)
Comentarios: 0 Francesc Baldrís

Google Adsense Block

Principal / Otros / Dintell, linteau a la masia el Salit, La Tour de Querol

Dintell, linteau a la masia el Salit, La Tour de Querol

Dintell, linteau a la masia el Salit, La Tour de Querol

Image Details

Descripción: Foto feta el dia 21 de març del 2008 a la masia del Salit, masia molt antiga que es remonta a l'Edat Mitjana, amb renovacions posteriors i canvi de nom per els nous propietaris que s'evidència en el dintell.

Els dintells de les portes d'entrada a les masies riques comportan la necessitat d'una ornamentació especial que indiqui normalment en quin any es vàren fer o remodelar , el nom dels propietaris i la fe dels seus ocupants simbolitzada per la creu, que tal vegada juga un paper protector de la casa.

La talla del bloc de granit comporta tota una tècnica per arrancar-lo de la roca mare i traballar-lo, normalment seguint el fil de la roca (orientació dels cristalls de la roca).

El nom està en alt relleu, buidant tota una zona amb lletres de tamany regular i estil prou lliure. Els escultors antics sempre havien empreat les lletres romanes i el gravat en baix relleu. El resultat és molt armònic i molt senyorial. Alguns cops les lletres eren pintades, però no sempre. Si es pintaven ho feien generalment en color negre.

Un altre fet a considerar era la tècnica per llevar pesos tant importants i a molta alçada, tècnica coneguda de l'antigor però que fa tremolar quan pensem en els riscos que comportava. De fet els escultors i picapedrers tenen que ser experts en moviments de càrregues.

Armand Tomás Vidal

Nikon Coolpix 4.500, a pols

PH, NI i Editor HTLM
Fecha: 26.03.2008 21:25
Impactos: 1575
Descargas: 0
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 65.9 KB
Envíado por: atomasvidal
Palabras clave: Picapedrers, cantería, talla, de, pedra, taille, pierre, dintell, linteau, granit, alt, relleu, El, Salit, La, Tour, Querol, Alta, Cerdanya, França, Catalunya, Nord.

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
Francesc Baldrís
Miembro

Fecha de alta: 29.04.2005
Comentarios: 16027
Molt maca

Realment és molt interessant tot el que aportes i que permet veure aquests dintells amb altres ulls.
27.03.2008 07:14 Offline Francesc Baldrís fbaldris at sigmascorpii.com


Imagen anterior:
Carretoines en trineu