Usuarios registrados


Agró al vol

Agró al vol
Comentarios: 1 Joan Carles Rovira

Google Adsense Block

Principal / Arqueología / l’arqueologia i els picapedrers

l’arqueologia i els picapedrers

l’arqueologia i els picapedrers

Image Details

Descripción: L’arqueologia i els picapedrers

Els senyals dels picapedrers són també estimables aportacions cronològiques. Els arqueòlegs tenen com una primera activitat fer una lectura acurada de tota classe de traces humanes, fetes, entre altres materials, sobre la pedra.


Què s’hi pot trobar? Què hi podem llegir? Podem investigar la grafia que han deixat sobre els carreus de pedra saulonenca o sorrenca; les pedres recuperades de parets d’altres edificis; els diferents tipus d’elements amb senyals i gravats, així com els carreus ben treballats amb escuts, ajuden a obtenir la cronologia dels principals monuments de Guimerà.


L'Edat Mitja és un període històric on les mar­ques dels picapedrers són com altres senyals que a partir del romànic, seran com la mostra simplificada d’un abecedari i també de gravats funcionals dels equips de picapedrers. Aquelles colles van deixar la seva mostra des de les primeres aportacions dels introductors llombards a cada moment del romànic i, més tard, de l’estil gòtic.


Els picapedrers, ofici de tots els temps, han ajudat a fer la lectura dels períodes històrics passats. EI picapedrer cada dia sortia de casa amb les eines dins un sac. L'escarpa; martells i altres peces feien del seu taller un espai per preparar els muntants de les portes, bancs, làpides, escales, rodets per a l’era, curres, i, de tant en tant, algun encàrrec de finestrals artístics. Hi ha signes gravats a la pedra que són senyals personals i utilitaris d’un treball que calia remunerar per part del contractista.

L’arqueologia i els picapedrers
Pedres i escuts
Fecha: 14.06.2008 23:28
Impactos: 1260
Descargas: 0
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 18.6 KB
Envíado por: Josep Martin
Palabras clave: l’arqueologia, i, els, picapedrers

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
Francesc Baldrís
Miembro

Fecha de alta: 29.04.2005
Comentarios: 16027
Molt interessant

Molt interessant tot el que expliques dels picapedrers i dels signes personals que deixaven gravats a les pedres. M'encanta l'emocionat l'homenatge que els hi fas a les 2 fotos.
16.06.2008 07:01 Offline Francesc Baldrís fbaldris at sigmascorpii.com


Siguiente imagen:
Rentador public 3de3